TUDATOS LÉT - Éld az életed tudatosan!
TUDATOS LÉT - Éld az életed tudatosan!
üzenőfal

Sziasztok!

Szeretnék egy olyan oldalt létrehozni, amiben hinni tudok, hogy tud segíteni. Eddig az oldalon többnyire mások elérhetőségét tettem lehetővé, mások cikkeit, írásait, esetleg azzal, hogy lefordítottam stb.  Most olyasmit szeretnék kidolgozni, ami máshol nem található meg.

Egy újabb út?

Igen, egy újabb út, minden más út tiszteletben tartásával, egy olyan út, amit csak belül lehet járni, egyedül. Melynek csakis a tapasztala osztható meg másokkal, maga az út nem. De ha valaki végigjárja, megtisztul a kommunikációja (belső és kifelé irányuló) valamint kapcsolatainak megélése , és belső felismerések kezdik el vezetni, nem elvárások, félelmek vagy vágyak...

További munkáim:

Boszniai piramisok  - ismeretterjesztő honlap

egykori willina honlap

Spyralis - több, mint puszta reinkarnációs történetek

Üzletekben nem beszerezhető, ezért ha szeretnéd a könyvet megvásárolni, kérlek jelezd emailben. Ára: 1650Ft + postaköltség

 

     

A HÍD ... nem működik

 

     
a szerkesztő
     
Spyralis
     
Banner ajánló
     
Admin panel
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
A csakrák működése

Mintha csak gyerekekként építőkockákkal építenénk, ha az alsó sort nem stabil, jól illeszkedő kockákból építjük, bizony pár emelet múlva megbosszulja magát az építményünk, beomlik, vagy akár az egész is összedőlhet. A csakrák fejlődése is hasonlóképpen történik.

Minden egyes csakra annak függvényében fejlődik, hogy az egészséges fejlődést eredményező "joga" mennyire tud érvényesülni, mennyire van elfojtva. Vegyünk egy példát, az 1-es csakrát például.

Az 1. csakra joga: "létezni, itt lenni" - (kialakulás magzati kortól 1 éves korig)

Ahhoz, hogy az 1. csakra által felkínált biztonságot, stabilitást meg tudjuk élni, ki kell alakuljon bennünk ösztönszerűen, hogy jogunk van ahhoz, hogy egyáltalán létezzünk, itt legyünk a földön. Ha nem érezzük, hogy jogosan vagyunk itt, milyen bármilyen más jogra tarthatnánk igényt úgy, hogy jogtalanul vagyunk itt? Jogosnak érezhetjük, hogy bármiben résztvehessünk, hogy egyéniségünkkel megmutatkozzunk, hogy bármit megkaphassunk, birtokoljunk stb.?

Vagyis a létezéshez való jog társeleme a "birtokláshoz" való jog - szükségleteinknek megfelelően jogunk van bármihez, ami az életbenmaradásunk feltétele (nem vágyainkról van szó, hanem az életbenmaradásról).

Számtalan ember van, aki az 1.csakra sérülése miatt szinte bocsánatot kér, hogy a világon van, úgy érzi semmihez sincs joga, csak megtűrt személy - legyen ez munkahelyen, párkapcsolatban, bármilyen szituációban. Ők azok, akikkel kiabálhat a főnök, és egy szót sem szólnak érte, a "papucs" típusú emberek. Akik szenvednek attól, hogy kihasználják őket, de attól még jobban szenvednek, ha egyedül maradnának. Ezeknél az embereknél az 1-csakra alulműködik, és számtalan félelem gátolja meg őket abban, hogy szokásaikon, gondolkodásmódjukon, életükön változtatni tudjanak, hiába vágynak rá.

A csakra sérülése nem csak alulműködéshez vezethet, hanem túlműködéshez is, mely megnyilvánulhat az anyagi javak túlzott hajszolásában, mert csak így érzi magát biztonságban az illető, saját (vélt) jogok oly módon való érvényesítésével, hogy másokét elvesszük, mert nekünk jár stb.

Mi okozhat sérülést az 1.csakrában?

  • nem kívánt terhesség kihordása (a magzat érzi hogyan viszonyulnak hozzá)
  • egészséges fejlődéshez szükséges táplálék hiánya,
  • egészséges körülmények közötti növekedés feltételeinek (otthonérzet, gondoskodás, figyelem, szülői szeretet stb.) hiánya
  • az életszükségletekhez szükséges "birtoklás" megtagasása, megnyirbálása

Milyen betegségek, problémák sorolhatóak az 1.csakra sérüléséhez?

aranyér, bélgyulladás, fogínygyulladás, hasmenés, székrekedés, hát problémák, reuma, haj problémák, vérnyomás problémák, depresszió, alvászavarok stb.

Természetesen az 1.csakrára a többi csakra fejlődése is visszahat, hiszen egy alulműködő csakra mellett megjelenhet a mellette lévő csakra túlműködése, vagy ezek hullámokban történő váltakozása. Ha az 1-es csakra sérülése miatt nem épül ki a bizalom, akkor a 2. csakra fejlődésében már eleve torzult érzelemvilág alakul ki, ami visszahat az 1.csakra működésére.

A 2. csakra joga: "érezni"

Az a kultúra, mely helyteleníti az érzelmeken keresztül történő kifejeződést, mely az érzékenységet gyengeségnek tekinti, megsérti az "érzelmekhez való jogunkat".

"Nincs jogod megharagudni'" "Hogy viselkedhetsz így?" "Szégyeld  magad!" vagy a "A fiúk nem sírnak." megnyilvánulások szintén sértik az érzelmekhez való jogainkat, azaz blokkokat okozhatnak a 2.csakránkban.

Az érzések fontosak. Ezeknek köszönhetően tudjuk megállapítani jól érezzük-e magunkat valamiben, valakivel, valahol. Ha elfojtjuk az érzéseinket, akkor megszűnik a belső jelzőrendszerünk, mely az egészséges 2.csakra működésén keresztül jelez nekünk. Nem felnőttkorról beszélek, amikor már képesek vagyunk megállapítani, mely érzelmünknek mikor, hogyan adjunk hangot, hanem arról az időszakról, amikor a csakra kifejlődőben van (6.hónaptól-2 éves korig), mikor megszóljuk a gyermekünket és elfojtásokba vagy túlzott kitörésekbe "lökjük" és a 2.csakra blokkjaiból kifolyólag felnőtt korban sem képes megbírkózni az érzlemeivel.

A 2-csakra társjoga az akarat feltérképezése. Ha nem érezhetünk, honnan tudhatnánk mi jár porzitív érzettel, mit akarjunk és mi jár negatív érzettel, mit ne akarjunk? Ide tartozik a szexualitás egészséges megélése is, mely számtalan embernél sérül már kisgyermekkorában, amikor még szóba sem kerül a szexualitás, épp csak az alapja bontakozik ki: az egészséges érzések, érzelmek kifejlődése, ami ha nincs meg, kialakul a bűntudat.

A 3. csakra joga: "cselekedni"

Azok a kultúrák, melyek korlátozzák az engedélyezett viselkedési formákat, blokkolják a cselekvéshez való jogot félelemkeltéssel, büntetéssel, vak engedelmességre kényszerítéssel. A legtöbb ember mások lábnyomait követi, fél az újítástól, a változástól, fél szabaddá válni. Ha a cselekvés joga sérül, akkor ugyanígy sérül az akaraterő és a spontaneitás képessége. Egy dolog valakiben tudatosságot nevelni, hogy magától meg tudja állapítani mit helyes tenni és mit nem (felismervén a következményeket), és más dolog egyszerűen megtiltani és büntetni. A cselekvésre való jog korlátozásával korlátozódik a szabadságra való jog is, nem tud kifejlődni szabadon a belső autoritásunk, működési szabályzatunk.

A 4.csakra joga: "szeretni és szeretve lenni"

Családon belül bármikor sérülhet ez a jogunk, ha a szülők bármelyike nem képes arra, hogy gyermekéről szeretettel gondoskodjon. Kultúrális szinten akkor fordul elő károsodás pl. ha ítélkező, magatartással találkozunk bármilyen témában, mondjuk a homoszexualitással szemben.  A szeretetre irányuló jogunk sérül rasszizmus, kultúrális előítélet, háború, csoportellentétek esetén is, bármi is a kiindulási pont: alacsony önbecsülés, képtelenség az akarat érvényesítésére, képtelenség megfelelő kommunikációra, érzésekre stb.(azaz sérült alsóbb csakrák torzult működése).

Az 5.csakra joga:"beszélni" "jog az igazságot megtudni és kimondani'

Ez a jogunk sérül, ha nem hagyják, hogy őszintén kimondjuk, amit gondolunk. "Fiatalember velem te így ne beszélj!" "Ebben a családban Ilyesmikről nem beszélünk!" Blokkolja az 5-csakrát, ha nem hallja meg senki amit mondunk, mintha a falnak beszélnénk, ha elvárják tőlünk hogy titkokat tartunk meg, hogy ne legyünk őszinték stb. Ne feledjük, az 5.csakra kifejlődése pont arra az időszakra esik (7-12 év), amikor a gyermek iskolába kerül, nagyobb közösségbe, rengeteg új impulzus éri, mit szeretne megbeszélni, rengeteg új értékkel, információval találkozik (megtanul olvasni), amivel nem mindig tud mit kezdeni. Az 5.csakra megfelelő működéséhez elkerülhetetlen a tiszta, őszinte kommunikáció elsajátítása

A 6.csakra joga: "látni"

Ez a jogunk sérül, mikor azt mondják nekünk, hogy amit érzékelünk nem valós, amikor a dolgok tudatosan, vagy vélelenül, de el vannak titkolva, rejtve, vagy megtagadják azokat. Amikor a gyermek olyasmivel találkozik, ami túlmutat a megértésén, pl valami ijesztő ismétlődik, a gyermek tudat alatt visszafejleszti a látását. Ez akár olyan szintű is lehet, hogy még a fizikai látását is ronthatja.

A 7. csakra joga: "tudni"

Jogunk van a pontos információhoz, az igazsághoz, a tudáshoz, jogunk van egyszerűen megtudni, hogy mi zajlik körülöttünk. Az biztos, hogy az oktatási rendszer nagyban járul hozzá a tudásunkhoz. Ide tartoznak a spirituális jogaink is - jogunk van kapcsolódni a Forrással, oly módon, ahogy az nekünk a legjobban megfelel, ennek tiltása blokkolja a 7.csakrát, mint ahogy az is, ha ránk erőltetnek bármi dogmát.

Ezek a jogok újra és újra tesztelve vannak életünk során és tudatos spirituális fejlődéssel rengeteget lehet javítani a csakráink állapotán, így viselkedési mintáinkon, berögződéseinken - bármikor elindulhatunk a középút felé!! Ehhez persze fel kell tudni ismerni, mikor nem vagyunk ott.

Nem beszélve azokról, akik kisgyermekes szülők, nagyszülők, pedagógusok stb, és még odafigyelhetnek a gyermekek fejlődésére ilyen megközelítésből is.

     
Blog
Friss bejegyzések
2015.07.03. 16:00
2015.07.01. 12:41
2015.06.30. 10:30
2015.06.29. 23:48
2015.06.29. 22:50
2015.06.29. 21:32
2015.06.29. 11:30
2015.06.29. 08:54
2015.06.25. 22:50
2015.06.25. 13:43
2015.06.17. 19:43
2015.06.16. 07:14
2015.06.15. 16:52
Friss hozzászólások
     
Blog válogatás
     
csakrák
     
zárt spirálfórum

nem működő fórum

 

     
saját fordítások
     
Látogatók:
Indulás: 2005-01-23
     

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?