TUDATOS LÉT - Éld az életed tudatosan!
TUDATOS LÉT - Éld az életed tudatosan!
üzenőfal

Sziasztok!

Szeretnék egy olyan oldalt létrehozni, amiben hinni tudok, hogy tud segíteni. Eddig az oldalon többnyire mások elérhetőségét tettem lehetővé, mások cikkeit, írásait, esetleg azzal, hogy lefordítottam stb.  Most olyasmit szeretnék kidolgozni, ami máshol nem található meg.

Egy újabb út?

Igen, egy újabb út, minden más út tiszteletben tartásával, egy olyan út, amit csak belül lehet járni, egyedül. Melynek csakis a tapasztala osztható meg másokkal, maga az út nem. De ha valaki végigjárja, megtisztul a kommunikációja (belső és kifelé irányuló) valamint kapcsolatainak megélése , és belső felismerések kezdik el vezetni, nem elvárások, félelmek vagy vágyak...

További munkáim:

Boszniai piramisok  - ismeretterjesztő honlap

egykori willina honlap

Spyralis - több, mint puszta reinkarnációs történetek

Üzletekben nem beszerezhető, ezért ha szeretnéd a könyvet megvásárolni, kérlek jelezd emailben. Ára: 1650Ft + postaköltség

 

     

A HÍD ... nem működik

 

     
a szerkesztő
     
Spyralis
     
Banner ajánló
     
Admin panel
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Blog

Ahol a figyelem is megfigyelődik

2015.05.20. 07:54, willina

A megfigyelésnek különböző szintjei vannak. A legjobban az megy nekünk, hogy másokat (meg)figyeljünk, nem véletlen a népi mondás: "Más szemében a szálkát is, a magadéban a gerendát sem".

A megfigyelés az alapja az önvizsgálatnak is, a különbség a megfigyelés iránya: nem másra, hanem önmagunkra irányítjuk. Ennek is vannak különféle szintjei.

Megfigyelhetek külső dolgokat magammal kapcsolatban - "ma jól nézek ki" "már megint híztam" "ez a ruha nem áll jó nekem". Ezeket mind figyelemmel kísérhetik mások is (megerősíthetnek benne, ellentmondhatnak), csupa olyan dolog, ami relatív, befolyásolni tud, hiszen nem legmélyünkből fakad a megfigyelés, hanem valamely már porral betakart rétegből, komplexusból, átmeneti hangulatból, megfelelni vágyásból, elvárásokból stb. indul ki.

Van a megfigyelésnek az a szintje, amikor a bennem végbemenő belső, érzelmi mozzanatokat figyelem meg: melyik szituáció hatására mi megy végbe bennem. Rám üvölt a főnököm, mit érzek? Ez már egy mélyebb sík, de itt is működhetek egyfajta szűrővel, ami nem fest rólam túl jó képet, azt nem vagyok hajlandó mélyebben megvizsgálni (=olyan szinten, hogy el is tűnjön), arra csak indokot keresek, miért indokolt. Pl. észre tudom venni ha szomorú vagyok, ha féltékeny vagyok, de hogy hibáztam, hogy önző lennék stb., azt gyorsan halványítom azzal a ténnyel, hogy áldozatba fordítom át a magamról alkotott képet. Én csak áldozata lettem valaminek és arra reagáltam. Igen, haragszok a főnökömre, mert rám üvöltött, de azt nem vizsgálom meg, miért üvöltött rám, vagy ha megteszem, megtalálom a mentségem, hogy indokolatlanul üvöltözött velem - a megfigyelés átvonul elemzésbe, ami továbbra is csak elmejáték.

Az elme általi megfigyelés mindig relatív, a dualitás szinten marad, így az elme minden megállapítása további érzelmet, gondolatot vált ki belőlünk. Olyan, mintha nem látnánk meg a fát az erdőtől.

A valós megfigyelés eképp, amiről Mesterek szólnak, ami a legmélyebb szintről fakad, az saját elménk megfigyelése. A tudatos lét alapja, hogy nem azt figyelem meg az elmém hogyan nyilvánul meg, milyen gondolatban, milyen érzelemben, és az mennyire indokolt, vagy sem, mert ezzel csak minősítem az elmém, újabb energiákat - gondolatokat, érzelmeket - generálok saját magam. A tudatos lét alapja, hogy a puszta tényt figyelem meg, hogy működik-e az elmém, teljesen mindegy, miként teszi azt. Tehát nem az elmémmel vizsgálódok, hanem az elmémet vizsgálom meg, vizsgálódik-e éppen. A valós csend nem a megvizsgálás folyamata és eredménye, hanem az elme teljes kiiktatása, még csak ne is vizsgálódjon

Természetesen ez a csend átmeneti állapot emberi testben, mint a csend a hangjegyek között egy-egy dallamban. De a dallamot az különbözteti meg a zajtól, hogy a hangjegyek között ott van a csend. A lelki békét az különbözteti meg a hullámzó kedélyállapottól, hogy időnként sikerül teljesen leállítani az elménket.

A belső csend ilyen módszerrel való megtalálásához szükség van "önfegyelemre", ami egyfajta képesség, hogy ellenálljunk energetikai hullámoknak (érzelmek, gondolatok), ez pedig nem csupán tanulás kérdése, hanem a csakrarendszer tisztaságának kérdése.

Most pedig hallgassunk egy kis Moojit, aki nagy mestere az efféle önvizsgálatnak és láthatóan kiegyensúlyozott, sugárzik belőle a jókedv, stabilitás, hit.

(magyar feliratot be kell kapcsolni)

3 hozzászólás
Idézet
2015.06.19. 11:51
scheilimihályné

Szia Ági .Megkaptam a Pusz Marcsitól a  nagyon szép karkötöt amit nekem készitettél.Nagyon szépen köszönöm .Boldoggá tett.  Szia  s mária


Válasz:

Idézet
2015.05.21. 16:03
marcsi

Szia Will.! Annyira kedves ez a név!Azt veszem észre magamon, hogy a megjelenő gondolatokat mennyire át lehet alakítani, úgy, hogy ne fájjon, ne bántson, ne röpködjek, mégis megéljem.Bele tudok úgy nézni a tükörbe, hogy egy angyal tekint rám vissza., bárhogy érzem magam, bárhogy nézek ki.Sok múlik rajtam, de amin nem tudok változtatni, az úgy is marad - vagy mégsem -!!! Igyekszem észrevenni, mindenben a szépséget, nem azzal foglalkozni mi miért van, hanem hálásnak lenni, hogy ez velem megtörtént. Azért ez kemény is tud lenni.Nagyon szeretem Kryont és Moojit is, ahogy téged is. Sokszor lendítettek át nehéz időszakokon.Még van hátra pár beírásod elolvasása aminek nagyon örülök.Köszönöm!Nagyon szép utat és kinn tartózkodást mindnyájatoknak. Az "irigység" azért most is velem a "kisördöggel" együtt.

Idézet
2015.05.20. 18:24
Laci

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
     
Blog
Friss bejegyzések
2015.07.03. 16:00
2015.07.01. 12:41
2015.06.30. 10:30
2015.06.29. 23:48
2015.06.29. 22:50
2015.06.29. 21:32
2015.06.29. 11:30
2015.06.29. 08:54
2015.06.25. 22:50
2015.06.25. 13:43
2015.06.17. 19:43
2015.06.16. 07:14
2015.06.15. 16:52
Friss hozzászólások
     
Blog válogatás
     
csakrák
     
zárt spirálfórum

nem működő fórum

 

     
saját fordítások
     
Látogatók:
Indulás: 2005-01-23
     

Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!    *****    INGYENES HOROSZKÓP ELEMZÉS, ASZTROLÓGIA OKTATÁS! CSAK REGISZTRÁLNOD KELL!    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Azt mondják, hogy amikor egy fõnix meghal, a hamvaiból egy sokkal szebb, sokkal erõsebb madár születik…    *****    Fantasztikus nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándékot.Várlak az oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    #forpony#forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony