TUDATOS LÉT - Éld az életed tudatosan!
TUDATOS LÉT - Éld az életed tudatosan!
üzenőfal

Sziasztok!

Szeretnék egy olyan oldalt létrehozni, amiben hinni tudok, hogy tud segíteni. Eddig az oldalon többnyire mások elérhetőségét tettem lehetővé, mások cikkeit, írásait, esetleg azzal, hogy lefordítottam stb.  Most olyasmit szeretnék kidolgozni, ami máshol nem található meg.

Egy újabb út?

Igen, egy újabb út, minden más út tiszteletben tartásával, egy olyan út, amit csak belül lehet járni, egyedül. Melynek csakis a tapasztala osztható meg másokkal, maga az út nem. De ha valaki végigjárja, megtisztul a kommunikációja (belső és kifelé irányuló) valamint kapcsolatainak megélése , és belső felismerések kezdik el vezetni, nem elvárások, félelmek vagy vágyak...

További munkáim:

Boszniai piramisok  - ismeretterjesztő honlap

egykori willina honlap

Spyralis - több, mint puszta reinkarnációs történetek

Üzletekben nem beszerezhető, ezért ha szeretnéd a könyvet megvásárolni, kérlek jelezd emailben. Ára: 1650Ft + postaköltség

 

     

A HÍD ... nem működik

 

     
a szerkesztő
     
Spyralis
     
Banner ajánló
     
Admin panel
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Blog

Szándékelmélet

2015.06.16. 07:14, willina
Címkék: tudatosság

Mi az, hogy szándék?

A szinoníma szótár szerint a következő szavak próbálják leírni:

kívánság, akarás, akarat, igény, kérés, kívánalom,elhatározás, terv

Minden szándékunk abból fakad, hogy valamiben úgy érezzük igazunk van, valamiről azt gondoljuk úgy helyes; akár pozitív, akár negatív kimenetele van, szerintünk az illik abba  a szituációba - ezért így szeretnénk, így akarjuk, így tervezzük, így kérjük, így igényeljük, így várjuk el...

A szándékunk azonban nagyon sokszor csupán okozat, reakció valamire, és azt nem figyeljük meg mi volt az ok, ami kiváltotta, miért úgy akarjuk, miért azt akarjuk, miért arra vágyunk? Ha pedig folyton okok mozgatnak minket, akkor szituációról-szituációra, akár életről életre ismétlünk mint egy bábu: adunk-kapunk, kölcsönadunk - tartozunk; harcolunk- békét akarunk, szeretünk-gyűlölünk - szándékaink nem mások, mint egy hálózat foltozása, egyensúlyozgatása és nem jutunk el oda, hogy végre valami teljesen újat teremtsünk, ami végre kibillenthet a régiből.

Hétfőn reggel mikor meditáltam, erre hívta fel újra a figyelmem egy gondolat. Azt mutatta, hogy a tudatosságnak különböző szintjei vannak. Egyik szint a tudatosság nélküli cselekvés szintje, csinálom, amire késztetésem van, és fogalmam nincs miért azt teszem, mit akarok vele, hova jutok vele, csak csinálom ösztönösen és teljes értetlenség van affelől, hogy a világ miért működik úgy, ahogy, esetleg miért nem értenek meg engem soha - holott csak én nem értem önmagam, a világot, gyakran fel sem tűnik, hogy egyáltalán vagyok, leköt a külvilág. Előfordul, hogy az értetlenség szintje sem születik meg - ha igen, az már elindít valami változás, változtatás igénye felé.

A szándék szintje már előrébb vezet, ekkor már látom, hogy van  valami szándékom amögött, amit csinálok; tudom, hogy valamit el akarok érni vele, van valami mozgató rugója a cselekedeteimnek, de azt még mindig nem látom, valójában miért akarom azt elérni, megkapni, megtapasztalni stb. csak hajtok a kitűzött cél felé egy általam megidealizált szándékkal - szeretném megmenteni a világot, szeretném meggyógyítani Y-t, szeretném sikerre vinni a céget, szeretném boldoggá tenni a családom stb. stb. csupa pozitív szándék, miért van akkor mégis annyi csalódás?

Ekkor jön az ok szintje. Ha valaki ide betéved, meglátja, hogy a szándékot magát mi vezette, mi szülte és legtöbbször nem Legfelsőbb Énünk az, hanem valami fel nem dolgozott, fel nem ismert énkép (komplexus, elfojtás, tudatalatti feltörése stb.), karmikus adósság, fogadalom... ezek pedig mind érzelmi világunk lakói, a duális világ birodalma.

Hadd hozzak egy egyszerű példát. X szándékában áll segíteni Y-nak, de Y elutasítja, nem akarja, és X csak erőlteti tovább, mert szándéka megmenteni Y-t, ezt érzi küldetésének és sorra kudarc éri, mígnem megharagszik Y-ra, hogy nem hagyja ebben kibontakozni. X szándéka teljesen pozitívnak tűnik, ennek fényében Y érthetetlenül viselkedik. Az ok szintjén azonban látható, hogy X szándékát csupán egy tanulási folyamat vezette, mivel sokszor elutasított másokat, amire már nem emlékszik, szándékának semmi köze, ahhoz, hogy Y-nak segíteni kellene bármiben, bármi szinten, Y világában X szándéka felesleges. X szándékát az szülte, hogy meg kell tapasztalnia milyen elutasítva lenni, és ebben Y csak segített neki. X csalódása abból fakad, hogy nincs bölcsesség a cselekvései mögött.

Ha X nem csupán a szándék szinten mozog, hanem belát az ok szintjére is, kezelni tudja kívánságát, vágyát és nem kerül "jó szándékkal" konfliktusba Y-al. A kapcsolatrendszerünkben ez sokszor mutatkozik meg. X szerelmes lesz Y-ba és nem érti Y miért nem viszonozza, mikor neki minden szándéka arra irányul, hogy ez működhessen. Megreked a szándék szinten - ami csak azt mutatja mit tart helyesnek, mit tart jogosnak, de az nem látszódik mi vezetett oda, hogy EZT tartja helyesnek, indokoltnak.

Az ok szintje után jön a Felsőbbrendű Szándék szintje. Mivel sokan tudnak, hallottak már erről a szintről, előszeretettel tartják magukról, hogy ezen a szinten vannak, pedig ezen a szinten semmi ilyen gondolkodásmód nem létezik. Itt szétesik az énkép, az akarás, a vágyak. Aki ezen a szinten van, nem tartja magát semmilyennek, egyszerűen csak "Létezik", élvezi a Lét játékát és eszközként tekint magára a Lét Szándékához. Nem párosul hozzá akarás, csak készenlét, eképp csalódás sem éri. Nem csinál mást, csak megfigyel és készen áll saját szerepének felvállalására.. legyen az bárhol, bármikor, bármi és ez legtöbbször nem más, mint az adott pillanat...

 

 

Még nincs hozzászólás.
     
Blog
Friss bejegyzések
2015.07.03. 16:00
2015.07.01. 12:41
2015.06.30. 10:30
2015.06.29. 23:48
2015.06.29. 22:50
2015.06.29. 21:32
2015.06.29. 11:30
2015.06.29. 08:54
2015.06.25. 22:50
2015.06.25. 13:43
2015.06.17. 19:43
2015.06.16. 07:14
2015.06.15. 16:52
Friss hozzászólások
     
Blog válogatás
     
csakrák
     
zárt spirálfórum

nem működő fórum

 

     
saját fordítások
     
Látogatók:
Indulás: 2005-01-23
     

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?